Feestelijke lancering website OpenStad

Handig hulpmiddel voor initiatiefrijke Amsterdammers

Op 20 december 2017 vierden we in het Volkshotel de feestelijke lancering van de website van OpenStad. OpenStad maakt digitale participatietools waarmee Amsterdammers en de Gemeente veel makkelijker kunnen samenwerken aan ontwikkelingen in de stad. OpenStad biedt een online platform met enorm veel mogelijkheden: al de participatieprojecten -en tools zijn er te vinden en de meest gestelde vragen over online participatie. Grrr is een vaste partner van de Gemeente Amsterdam als het gaat om digitaal ontwerp en techniek.

Razendsnelle ontwikkeling

Amsterdam ontwikkelt in razend tempo. Denk aan nieuwe parken, speelpleinen en parkeergelegenheid. Maar ook aan buurtinitiatieven om sociale banden te versterken of om oplossingen te zoeken voor drukte, afvalverwerking of fietsparkeren. Amsterdammers weten heel goed hoe ze hun stad kunnen verbeteren. De Gemeente Amsterdam weet dat ook en zocht een manier om de creativiteit en denkkracht van Amsterdammers nog beter in te zetten bij de ontwikkeling van de stad.

Widget

OpenStadsdeel is sinds 2015 bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van digitale tools voor participatieprojecten binnen de Gemeente Amsterdam. Onder de naam OpenStad delen zij hun lessen, ervaringen én digitale tools met geïnteresseerden. Grrr ontwierp en ontwikkelde voor OpenStad twee widgets (een interactief stukje website dat wordt ingeladen op de website Amsterdam.nl): een projecten en veelgestelde vragen widget. De eerste heeft een handige zoekfunctie waarmee alle online participatietools en ervaringen met deze tools makkelijk te vinden zijn. De tweede widget geeft een overzicht van de veelgestelde vragen over online participatie, waarbij ambtenaren van gemeente Amsterdam antwoord geven vanuit hun eigen ervaring.

Fleur Derks, OpenStad: ‘We wilden graag werken met een partij die al eerder widgets voor de gemeente had gebouwd en die bekend is met de huisstijl van Amsterdam.nl, maar daar wel een eigen draai aan weet én durft te geven. Ik heb de samenwerking met Grrr als heel prettig ervaren. Goed projectmanagement en pro-actieve ontwerpers en developers. Ondanks dat er qua planning nog het één en ander veranderde aan onze kant, heeft Grrr dat heel goed opgevangen en hebben we met z’n allen een fantastisch resultaat neergezet op de dag van de lancering.’

Foto credits: Stick to the Brand.