Grrr en Ye! Community openen de Amsterdamse Effectenbeurs

Grrr en Ye! Community openen Beursplein 5 de Amsterdamse Effectenbeurs

Grrr en Ye! Community

Grrr en Ye! Community openen op 30 augusts de Amsterdamse Effectenbeurs. Ye! Community is een initiatief dat is opricht met als doel om jeugdwerkloosheid wereldwijd te bestrijden. De organisatie is opgericht door sociaal ondernemer en bekend serial entrepreneur Jeroo Billimoria. Billimoria’s specialiteit is het opschalen van NGO’s, ze doet dit bijvoorbeeld met groot succes voor Child and Youth Finance International (CYFI). Een organisatie die fungeert als sparringpartner voor overheden, de Verenigde Naties en de G20 top, als het gaat om de economische ontwikkeling van jongeren.

Het luiden van de gong vormt de ceremoniële opening van de handelsdag op de effectenbeurs. Een traditie die is overgewaaid uit de Verenigde Staten.

 

Nieuwe stap in lange termijn samenwerking

Ye! Community helpt jonge ondernemers in ontwikkelingsgebieden en opkomende markten bij het opstarten van hun onderneming. Jonge ondernemers worden door Ye! gekoppeld aan coaches zoals accountants, strategie consultants, marketing experts, HR specialisten, advocaten, bankiers en investeerders van over de hele wereld. Ye! zorgt dat deze professionals plaats maken in hun agenda om mensen aan de andere kant van de wereld te helpen. Ook koppelt Ye! ondernemers aan investeerders en helpen ze landen met het voorkomen van corruptie.

Ten slotte dient het Ye! platform ook nog een sociale functie, jonge ondernemers komen met elkaar in contact om ervaringen, tips uit te wisselen en eventueel een samenwerking op te zetten.

Om te helpen bij dat laatste en om kruisbestuivingen tot stand te brengen hebben we een stream aan de website toegevoegd waarmee jonge ondernemers kunnen laten zien waar ze mee bezig zijn, wat ze ontdekt hebben of waar ze naar op zoek zijn. De stream is meertalig en kan perfect overweg met zowel links naar rechts als rechts naar links, wat nodig is om deze stream ook voor Arabisch schrijvende gebruikers beschikbaar te maken.

Vanwege het lanceren van deze nieuwe functionaliteit zullen Grrr en Ye! Community op 30 augustus de gong mogen slaan die het openen van de Amsterdamse Effectenbeurs inluidt.

Gerelateerde projecten

Grrr denkt graag mee met bedrijven die oplossingen zoeken voor strategische vraagstukken. We werken daarbij vanuit een Design Thinking aanpak en vaak volgens de methode van Service Design. Dat zijn twee begrippen waarmee niet iedereen bekend is; het komt er op neer dat we problemen bekijken vanuit het perspectief van de eindgebruikers en dat we eerst grondig onderzoek doen.

Zo ontwierpen we Kandoor, een zelflerend online platform voor pensioenadvies, hielpen we Fastned met het neerzetten van een compleet nieuwe dienst in de mobiliteitsmarkt en werken we nu namens diverse overheidsinstanties aan een service die Nederlanders informeert over gevaarlijke stoffen in rond het huis.

Voor meer informatie over Design Thinking en Service Design trajecten kun je contact opnemen met Jelmer Boomsma.