Grrr met Fietsy op Gazelle Champion Mondial retro festival

125-jaar en introductie nieuwe racefiets

Zaterdag 10 juni was Fietsy te gast op het Gazelle Champion Mondial Festival. De 125-jarige fietsfabrikant in Dieren organiseerde het retro-evenement voor wielerliefhebbers die van nostalgie houden en mensen die een dagje uit willen. Op het programma stonden onder meer een retrorit met vintage fietsen en een Guiness World-recordpoging met Gazelle-fietsen.

 

 

Lancering Champion Mondial

Aanleiding voor het evenement was het 125-jarig bestaan van Gazelle, voor welke gelegenheid het merk een nieuw model uitbracht van een oude succesfiets; de Champion Mondial. Wielerhelden van weleer, Harm Ottenbros en Hennie Kuiper lanceerden de nieuwe versie van de Champion Mondial-wielrenfiets.

De Champion Mondial is decennialang een topframe geweest. Harm Ottenbros was de eerste renner die met een Gazelle de wereldtitel op de weg greep (1969). Ook Hennie Kuiper werd met dit merk wereldkampioen (1975) en hij won de Ronde van Vlaanderen en Ronde van Lombardije (1981). Beide wielercoryfeeën zijn bij de lancering en halen herinneringen op.

Make your own Fietsy route

Fietsy was op uitnodiging van Gazelle te gast. Gebruikers konden bij de Fietsy stand terecht om hun passie voor fietsen met ons te delen. Het was mogelijk om een eigen Fietsy route te tekenen. De winnende route zal worden opgenomen in de Fietsy app.