Grrr stagiair Gijs van de Wal genomineerd voor Golden Dot Award

Golden Dot Award

De Golden Dot Awards worden jaarlijks door CMD Amsterdam uitgereikt aan creatieve studenten die uitmuntend werk hebben opgeleverd. Het werk bestaat uit digitale interactieve producten, zowel individueel als in teamverband ontworpen door Communication and Multimedia Design (Hogeschool van Amsterdam). Gijs van de Wal is als stagiair werkzaam bij Grrr en doet hier ook zijn afstudeerproject voor deze opleiding. De uitreiking van de Golden Dot awards is dit jaar onderdeel van de What Design Can Do conferentie die wordt gehouden in het Bimhuis.

Fun fact: Grrr ontwierp de huisstijl van CMD Amsterdam.

 

Gijs onderzoekt voor journalistiek platform De Correspondent hoe het medium een jongere doelgroep kan aanspreken.

“Jongeren consumeren op een andere manier nieuws. Het avondjournaal verruilen ze voor hun virtual reality game room. Jammer, want daardoor missen jongeren veel context en achtergrondinformatie bij het nieuws” aldus Gijs.

 

Maar wat heeft hij nu precies gedaan? Gijs ontwikkelde voor De Correspondent Insights, een toepassing om ervoor te zorgen dat jongeren meer context/achtergrond informatie krijgen bij het nieuws. Insights stelt gebruikers in staat om alleen de  belangrijkste inzichten uit de bestaande  journalistiek van De Correspondent te consumeren. Dit gebeurt door middel van nieuwe en experimentele vertelvormen.

Hadden we trouwens al gezegd dat Gijs door zijn opleiding CMD Amsterdam beloond is met een 8 (!) voor zijn afstudeerproject? Dat dus. We wensen Gijs een mooie toekomst als ontwerper toe.

Aanmelden als bezoeker voor de Golden Dot Awards kan trouwens hier.