Kandoor website branding

Pensioenuitvoerder wil pensioen app! Het werd een zelflerend online platform waar 800.000 mensen gratis financieel advies krijgen. Gratis? Ja ga maar na: Je weet nog niet eens wát je precies wil weten. Kandoor helpt je vraag scherp te stellen. Vrijwillige experts geven je vervolgens 1-op-1 antwoord.

innovation service design

Laagdrempelig en ongedwongen, dat is de sfeer van Kandoor. Een kort filmpje maakt duidelijk wat Kandoor is en wat je er aan hebt.

Onze aanpak

Design Thinking

We pasten Design Thinking toe in dit project. Problemen oplossen op een creatieve manier door een combinatie van empathie, creativiteit en rationaliteit, dat is design thinking. Omdat we klanten zien als partners werken we nauw met hen samen: ontdekken, aanscherpen, onderzoeken, testen en verbeteren. Het resultaat is een hi-tech oplossing met de menselijke maat.

 

Innovatie, niet door spreadsheets en modellen maar door gebruikers echt centraal te stellen. We komen als RvB net terug uit de VS en kunnen met recht zeggen: Grrr geeft het Silicon Valley gevoel

Chief Investment Officer, Pensioenuitvoerder
Doel

Nu genieten maar zonder pensioenzorgen

Pensioen is als die kast die je liever niet open doet omdat er teveel rommel in ligt. Als je dan tóch een keer opruimt blijkt het vaak mee te vallen. Veel mensen kunnen na een paar relatief eenvoudige antwoorden op pensioenvragen zonder zorgen weer door. Daarom maakten we Kandoor.

Gebruikersonderzoek

Wat wil de gebruiker eigenlijk?

Als partij die 30% van alle Nederlandse pensioenen beheert is een ding makkelijk: je gaat de straat op en hebt 30% kans om je gebruikers aan te spreken. Zo gezegd zo gedaan! Overal hoorden we hetzelfde: Advies, ja! Betaald advies, nee! Veel mensen maken zich wel zorgen of lopen met vragen maar…

  • websites bieden eenzijdige informatie;
  • financieel adviseurs zijn niet onafhankelijk
  • veel mensen kennen zelf geen experts.
kandoor design service design

Gamechanger: gratis pensioenadvies voor iedereen

70% van de Nederlanders is niet of nauwelijks met pensioen bezig maar heeft wel een sluimerend gevoel van onrust. Gelukkig blijkt 30% wél actief met pensioen bezig te zijn én graag bereid te zijn om anderen te helpen. Eerst alleen kennissen, nu via Kandoor iedereen die zich meldt. Pensioen staat nooit op zichzelf, vaak gaat het om breder financieel advies. Op Kandoor heb je:

  • Hulp bij alle financiële vragen op één platform
  • Gratis 1-op-1 contact met een expert die je op weg helpt
  • Aandacht voor jouw persoonlijke situatie

Toekomstbestendig en schaalbaar

Gebruikers centraal stellen door de juiste samensmelting van strategie, techniek en ontwerp, dat is waar Grrr voor staat. Bij Kandoor leidde onze aanpak al snel tot een heel ander concept dan ons gevraagd was. We achterhaalden de achterliggende wens van het pensioenfonds: hun gebruikers leren kennen. En maakten het fonds 21th century proof: als er straks open concurrentie is tussen pensioenfondsen loopt dit fonds mijlenver voor op de concurrentie.