Schone code waar ieder teamlid mee kan werken

Meer ogen voor extra kwaliteit met de Code Review werkwijze

Om een duurzame werking van de site te garanderen, is het belangrijk dat de code ‘schoon’ is én dat ie geschreven is in de stijl die we als tech team met elkaar hebben afgesproken. Door hierop te letten kunnen we garanderen dat ieder teamlid in de toekomst doorontwikkeling kan uitvoeren en vol vertrouwen aanpassingen kan maken aan het project.

We zorgen dat iedere regel code klopt door ons peer review systeem. Doordat de developers met elkaar meekijken halen we typo’s weg, denken we met elkaar mee over de schaalbaarheid van een oplossing, en leren we van elkaar.

We willen klanten behouden met tevredenheid, niet met een technische lock-in.
Harmen Janssen, Tech Lead

Open source

Onze tech stack – of toolkit – is op basis van Open Source en Open Standaarden. Bij open source draait alles om samenwerken. De broncode van de software wordt vrijelijk gedeeld, en daardoor kan iedereen de software testen, aanpassen en verbeteren. Wij doen hier actief aan mee door zelf open source pakketten uit te brengen en fouten te fixen in de pakketten van anderen. Meer over onze omgang met open source? We schreven erover in ons techblog.