Een betrouwbare en snelle website geschikt voor de lange termijn

Een uitnodigende website met veel functionaliteiten, dat is achter de schermen best complex. Techniek is de stille maar drijvende kracht achter een soepele gebruikerservaring van de bezoekers, én het team. Want ook voor jullie zelf moet de website makkelijk te bedienen zijn. Een betrouwbare snelle site die geschikt is voor de lange termijn vraagt om een heldere tech architectuur.

Het idee dat je een website na vijf jaar helemaal afschrijft is echt ouderwets. Door continue te verbeteren en modules te vernieuwen blijf je up to date.
Harmen Janssen

Een soepele gebruikerservaring door een razendsnelle website

Cultuurpodium Melkweg wil haar websitebezoekers zo lang mogelijk op de site houden, zodat ze nieuwe events en acts kunnen ontdekken. Daarvoor moet de website natuurlijk wel een beetje makkelijk door te swipen zijn. Om een website razendsnel te maken, wil je dus eigenlijk dat de pagina al klaar staat op het moment dat je er op komt. Google doet dit bijvoorbeeld ook, ze scrapen alle websites van het internet waardoor je de resultaten in de zoekmachine razendsnel ziet. Wij maken deze techniek ook beschikbaar voor organisaties die niet het tech budget van Google hebben. Ervaar het zelf maar eens.

Developer Jochem beschrijft in dit tech blog hoe de Melkweg site zo ‘blazingly fast’ is geworden.

Meerdere websites op dezelfde tech

Wij maken het makkelijk om op te schalen naar meerdere websites, mocht je jullie diensten willen uitbreiden. Zo ontwikkelden we voor de Stichting Koninklijke Defensiemusea één heldere basis voor de verschillende sites van de vier defensiemusea. Met een gelijke basiscode en gelijk front-end design system met herbruikbare UX-elementen waardoor opschalen op alle vlakken makkelijk gaat.

Betrouwbaarheid en snelheid, ook op piekmomenten

Toen Boyan Slat het verhaal van The Ocean Cleanup mocht vertellen bij CNN kwamen op één avond 5 miljoen mensen naar de website. Zo’n kans om zoveel nieuwe mensen te betrekken bij je missie, wil je niet vergooien door een website die vertraagt bij een piekmoment. Dat vroeg om een ingenieuze tech architectuur die zorgt dat de site snel en betrouwbaar blijft. Vind je het leuk om hier nog meer over te weten, lees dan zeker het techblog over de site van The Ocean Cleanup.

De Stedelijk Museum website komt uit 2017, maar voelt fonkelnieuw door de juiste keuzes in design en tech.
Harmen Janssen

Gemak voor het team en vrijheid to make up your mind

Naast een vloeiende ervaring voor de bezoekers, is ook het gebruikersgemak voor het team voor ons essentieel. Zo heeft de Stedelijk Museum website achter de schermen een super flexibel CMS dat de curatoren, conservatoren, wetenschappers en marketeers de tools geeft om hun verhaal te vertellen en te archiveren voor de toekomst. Zowel voor wetenschappelijke publicaties als om iets bijzonders uit de collectie uit te lichten aan het publiek.

En zijn de technische systemen van het collectie-archief en de kaartverkoop- en reserveringssystemen van het Stedelijk Museum allemaal soepeltjes aan elkaar gekoppeld. Dat omdat we niet alle onderdelen stopten in één monoliet website, maar in gespecialiseerde lagen die via een API met elkaar praten. Met onze tech oplossing heb je niet een heel nieuw systeem nodig als je wensen veranderen, maar kunnen nieuwe systemen eenvoudig worden toegevoegd of vervangen. Zo kan de website zonder problemen verder groeien als er vraagstukken zijn die in een later stadium ontstaan. Zo maken we websites voor de lange termijn.