Aanwinst bij GRRR: Han Kortekaas

Veelzijdig mens en back-end developer. Met serieuze moves.

Han versterkt ons team als back-end developer. En als veelzijdig persoon. Want dat is Han zeker. Opgeleid als psychobioloog aan de UvA bestudeerde hij aanvankelijk menselijk gedrag aan de hand van hersenprocessen. Tot hij tijdens een honoursprogramma les kreeg van een choreograaf. Dat vond hij helemaal het einde. Dus van hersenprocessen ging hij naar danslessen. Maar dan ook echt en serieus. Gelijk Hedendaagse Dans op het koninklijk conservatorium in Antwerpen. Hoppa.

Van psychobioloog naar danser naar backend developer

En nu hoor ik je denken: hoe eindig je dan nu als backend developer bij GRRR? Nadat hij wegens een blessure was gestopt met dansen stortte hij zich op een kunstproject waarbij hij vorm en lichaam binnen dans van elkaar loskoppelde.

Om dat te doen nam hij metingen met behulp van spiersensoren van een stilliggend lichaam. Vanuit die sensoren werden dan weer projecties gemaakt op een scherm. Klinkt ingewikkeld? Dat is het ook wel. En je moet er voor kunnen programmeren. Dus voilà: hier is zijn liefde voor programmeren ontstaan.

Over die veelzijdigheid niks gelogen toch?!

Han legde zijn basis als backend developer bij het Codaisseur bootcamp waar hij onder meer JavaScript, React, Node.js en CSS3 leerde kennen. Om vervolgens ervaring op te doen als PHP developer bij e-learning platform Dedact.

Nu zit hij met een big smile achter z’n bureau bij GRRR. Waarom? “Omdat ik hier in een van de mooiste kantoren van Nederland kan werken aan zinnige zaken in een top team van techneuten en designers”, aldus Han. Momenteel werkt hij aan het subsidieportaal van Gemeente Amsterdam.

Over zijn achternaam kunnen we verder kort zijn. Ja, hij houd van kaas. En nee z’n vader is geen kaasboer maar bakker. Overigens is Han zelf gluten-intolerant. Dus de zinspreuk never get high on your own supply is op hem wel van toepassing.