Data gedreven activisme: World Benchmarking Alliance kiest GRRR ✊

User centered aanpak om te meten met gelijke maten

In 2015 hebben de Verenigde Naties 17 duurzame ontwikkelingsdoelen ontwikkeld om onze wereld te helpen duurzamer te worden. Deze doelen zijn het meest bekend onder hen Engelse afkorting SDG’s, van Sustainable Development Goals.

Duurzaamheid en inclusie

De World Benchmarking Alliance (WBA) wil een beweging opzetten rond het vergroten van de impact van de particuliere sector op een duurzame toekomst voor iedereen. Om te zorgen dat alle bedrijven zich duurzaam en inclusief gedragen is belangrijk dat we meten met de zelfde maten. En dat alle bedrijven de juiste en meest recente informatie hebben over deze onderwerpen.

Dat is precies waar WBA voor zorgt: eerlijke benchmarks waarmee bedrijven kunnen meten en vergelijken hoe goed ze het doen op het gebied van duurzaamheid en inclusie. Deze benchmarks zijn gekoppeld aan de SDG’s van de VN.

Let's benchmark de sh#t out of these SDGs

Als GRRR vinden we dat een Zinnige Zaak. Daarom helpen we WBA met veel plezier met brand story, digitaal ontwerp en strategie. UX-strateeg Dave de Bakker: “WBA hanteert een wetenschappelijke grondigheid om tot zeer scherpe inzichten te komen. Samen hebben we deze rijkheid aan informatie toegankelijk gemaakt voor een breed publiek”

De eerste benchmark in het nieuwe design staat inmiddels live. We hebben een design- en developmentsysteem ontwikkeld waarop de komende benchmarks op voort kunnen bouwen.  Zo maken we zelfs het proces duurzaam en schaalbaar, helemaal in lijn met de ambities van WBA!

Binnenkort delen we lessen en nuttige inzichten uit dit project. Voor nu: Let’s benchmark de sh#t out of these SDGs ✊.