Geen gemor maar geknor! GRRR goes vegan

Veganistische februari

GRRR goes vegan. Nou ja, voor in ieder geval de maand februari dan. De dry january, waarin je de eerste maand van het jaar beleeft zonder alcohol te drinken, is inmiddels zo bekend dat de Nederlandse overheid campagne voert om dit goede voornemen nog bekender te maken. Als bureau voor Zinnige Zaken proberen we het altijd op te nemen voor de under dog. In het goede voornemens discours is dat volgens ons momenteel Veganuary Challenge. 

Maar een Veganuary is toch in januari?

Ja dat klopt. Wat goed dat je Veganuary, ook wel bekend als Vegan Work Place Challenge, al kent! (Ja, we doen dus net alsof jij die vraag aan ons stelde, dat leest lekkerder)

Maar we moesten dus nog wat kaas en eieren opmaken. Weggooien zou zonde zijn geweest. En als je iets doet doe je het goed. Een vegan maand moet je natuurlijk introduceren als een Tesla: smooth, gezond een beetje sexy. Onze altijd gezellige en gezonde lunch is dus de komende maand #vegan.

Waarom we dat doen? Omdat we als bureau er expliciet voor kiezen om alleen te werken voor Zinnige Zaken. Op voedselgebied is dat bijvoorbeeld World Benchmarking Alliance, een organisatie die zorgt dat de Sustainable Developments Goals van de VN als objectieve maatstaf worden ingezet om bedrijven te vergelijken op hun duurzaamheid. We ontwikkelden deze pagina voor de visserij, en werken hard aan andere sectoren. Daarnaast werken voor organisaties als The Food Lineup, The Ocean Cleanup en Artsen Zonder Grenzen. Met een vegan maand passen we intern in het klein toe waar we ook extern in het huuuuge aan wille bedragen.

Bewustwording creëren

We vonden dat we nog een stapje verder konden gaan. Daarom eten we in de maand februari geheel veganistisch. Natuurlijk snappen wij ook dat dit niet de wereld gaat redden, maar we geloven wel dat alle kleine beetjes helpen. Kleine stapjes in de goede richting zetten dus. Als individu of klein bedrijf kun je wel degelijk een verschil maken.

We proberen onze gehele beleidsvoering duurzamer aan te pakken. Soms zijn daar wat drastische veranderingen voor nodig. Niet om mensen te polariseren, maar juist om het gesprek op gang te brengen. Een gesprek dat we graag aangaan.

Leggen we onze collega’s niet teveel op? Misschien wel. Maar als iemand de volgende keer in de supermarkt toch voor de vegan mayonaise gaat, zijn wij blij. En om het toch een beetje feestelijk te houden, starten we de week met vegan croissantjes en bieterballen.

 

Door vegan te gaan in februari besparen we per persoon:

  • 124.917 liter water
  • 84 m2 bos
  • 30 dierenlevens
  • 543 kilo’s graan
  • 273 kilo’s CO2

Bron: https://thevegancalculator.com/#calculator
*Disclaimer: we hebben deze feiten niet gecheckt!

Met deze 5 tips maak je je team klaar voor een maand vegan.