Grrr en Stedelijk spreken bij Museum Next New York en Amsterdam

De nieuwe Stedelijk site: een artistiek statement en de techniek erachter

Museum Next organiseert grote conferenties over de hele wereld met als thema: de toekomst van musea. De conferenties vinden jaarlijks plaats in Europa, Noord-Amerika en Australië en trekken een betrokken en divers publiek aan uit de internationale museumwereld. Grrr is samen met Stedelijk Museum uitgenodigd om te spreken tijdens Museum Next New York en tijdens Museum Next Tech in Amsterdam.

De website van Stedelijk Museum

Tijdens de conferentie in New York betreden Grrr founder Rolf Coppens en product owner Robin Holland van Stedelijk museum samen het podium om alle ins en outs van de Stedelijk website te delen. Een kijkje achter de schermen van wat er allemaal komt kijken bij het ontwerpen van een website: van de eerste schetsen en gebruikersonderzoeken tot het perfectioneren van de laatste pagina’s. Daarnaast vertellen ze meer over de onorthodoxe uitstraling en gebruikerservaring, waarvoor de website op dit moment zo geprezen wordt.

De techniek die het mogelijk maakt

Het spreekt voor zich dat Stedelijk museum een museum is maar daarnaast is het ook een belangrijk onderzoeksinstituut. Dus niet alleen de website maar ook hun omvangrijke moderne kunstcollectie moet altijd makkelijk online te vinden zijn. Tijdens het bouwen van de website en het integreren van de online collectie kwamen we voor uitdagingen te staan. David Spreekmeester, head of tech bij Grrr en Robin Holland van Stedelijk zullen hun geleerde lessen en ervaringen delen tijdens Museum Next in Amsterdam. En geven een aantal nieuwe oplossingen voor problemen waar elk museum met een grote collectie tegenaan loopt.

Be there!

De diverse community van Museum Next bezoekers bestaat uit museum professionals uit ruim 40 landen. Meer dan 2000 museum experts bezoeken het festival elk jaar. Ben je benieuwd waarom? Kom dan naar de volgende conferenties:

Museum Next Tech – 5 oktober, Amsterdam

Museum Next NY – 2 november, New York