GRRR & Lowlands lanceren creatieve tenten challenge voor architectuur talent: ArchiTent

GRRR is de design en digital partner van de BNA (Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus). BNA wil op een kleinschalige, ludieke manier aandacht vragen voor de kracht van het ontwerp voor verduurzaming van ons leven.  Daarom creëerde GRRR merkmiddelen, website en campagne voor de ArchiTenten Challenge.

BNA en Lowlands dagen je uit om de gaafste tent ooit te ontwerpen. Voor de leukste kampeerders van Nederland: de Lowlands-campinggasten. Heb je een idee voor een tent 2.0 die in vorm, functie en ruimtelijkheid de show steelt? Stuur dan nu je ontwerpschets in. En wie weet staat jouw winnende ArchiTent in augustus prominent op Lowlands. Toffe kans dus om landelijk in the picture te komen. Bovendien win je 2 tickets voor het complete Lowlands-weekend, en krijg je een workshop bij tentenmaker Karsten.

Check de website voor meer informatie en om je aan te melden. Inzending kan tot 26 april.

<p>Deze Challenge sluit mooi aan bij onze drang om te vernieuwen. Misschien dat een jonge architect een mooie, duurzame tent ontwerpt die de wegwerptent overbodig maakt. Maar het zou ook te gek zijn als iemand letterlijk en figuurlijk een groot gebaar inzendt dat je een totaal andere kijk biedt op kamperen.</p>
Eric van Eerdenburg, directeur Lowlands

De planning
Vanaf 7 maart (tot 26 april) kunnen jonge architecten via www.architentenchallenge.nl hun schetsontwerp inzenden. Op 30 april maakt de jury de 3 finalisten bekend en op 30 mei de winnaar. Zijn of haar tent wordt gerealiseerd door Karsten Tenten en zal de show stelen op de Lowlands-camping (16-18 augustus).

De jury

  • Fred Schoorl, BNA (voorzitter, geen stemrecht)
  • Eric van Eerdenburg, Lowlands
  • Marc Takken, Karsten Tenten
  • Dre Wapenaar, tentkunstenaar
  • Hester van Dijk, Overtreders W
  • Ronald Schleurholts, Cepezed Architecten