GRRR strateeg Jelmer Boomsma in jury Lowlands ArchiTenten Challenge

"We dagen designtalent uit om dé Lowlands tent van de toekomst te maken"

Welke ArchiTent steelt de show op Lowlands? Dat is de vraag die voorligt aan de jury van de ArchiTenten Challenge voor Lowlands 2019. De wedstrijd is een initiatief van GRRR, Lowlands en BNA (Branchevereniging Nederlandse Architecten). Het idee is een win-win situatie: designtalenten krijgen de kans om hun eigen tentontwerp te laten ontwikkelen door tentenbouwer Karsten.

“We dagen designtalent uit om dé Lowlands tent van de toekomst te maken. Als jurylid let ik op het innovatieve karakter van de tent en duurzaamheid van ontwerp en materiaal. Maar natuurlijk ook of hij past bij Lowlands als festival en de specifieke wensen die gebruikers daar hebben” aldus jurylid Jelmer Boomsma.

Naast Jelmer Boomsma van GRRR, bestaat de jury uit Ronald Schleurholts (Cepezed), Eric van Eerdenburg (directeur Lowlands), Dre Wapenaar (tentkunstenaar), Marc Takken (Karsten Tenten) en Fred Schoorl (directeur BNA). Uit drie finalisten wordt uiteindelijk de winnende tent gekozen. De finalisten worden deze week bekend gemaakt.

Kijk voor meer informatie op architentenchallenge.nl.