The Ocean Cleanup publiceert oplossing in Scientific Journal

The Great Pacific Garbage Patch

The Ocean Cleanup publiceert hun wetenschappelijk artikel over het tot nu toe meest uitgebreide onderzoek naar the Great Pacific Garbage Patch, in het toonaangevende journal: Scientific Reports. The Ocean Cleanup is hiermee weer een stap dichterbij hun missie om de oceanen plasticvrij maken. Grrr is dan ook niet voor niets trots digital partner.

Het artikel beschrijft het driejarig durende onderzoek dat analyseerde hoeveel plastic zich nou daadwerkelijk in The Great Pacific Garbage Patch (zone tussen Californië en Hawaï) bevindt. In totaal verzamelden het onderzoeksteam 1,2 miljoen plastic samples waarbij ze meer dan 300 m² oceaanoppervlakte scanden. De resultaten zijn zorgwekkend: per vierkante kilometer vond het team tussen de 10 en 100 kg plastic. De uitvoering van het eerste cleanup systeem staat deze zomer gepland.

Boyan Slat, oprichter The Ocean Cleanup: “Om dit probleem op te lossen, is het essentieel om het eerst goed te begrijpen. De verkregen data uit het onderzoek zorgt ervoor dat we onze technologie verder kunnen ontwikkelen en testen, maar het benadrukt tegelijkertijd de urgentie van het probleem.”

Grrr & The Ocean Cleanup

Grrr is vanaf 2016 betrokken bij The Ocean Cleanup: we dachten strategisch mee om meer donateurs te binden en technisch talent te recruteren, en hebben de UX van de website onder handen genomen.

Naar aanleiding van de wetenschappelijke publicatie, creëerden we een nieuwe pagina met informatie over het onderzoek. Een behapbare versie van het wetenschappelijke artikel om experts meer inzicht te geven in de bevindingen. En stiekem ook zodat je niet het hele wetenschappelijke artikel hoeft te lezen om te snappen hoe het in elkaar steekt. De pagina is opgedeeld in vijf hoofdvragen waar je gemakkelijk door heen navigeert. Naast de strakke hoofdtekst zijn speelse elementen toegevoegd zoals feitjes en quotes. Zo dekt de pagina de wetenschappelijke lading maar voelt het toch luchtig aan.

Credits voor de filmpjes op de pagina: in60seconds.