Zo maak je je website toegankelijk voor iedereen [5 stappen]

In Nederland is het verboden om onderscheid te maken tussen mensen met en zonder een beperking, bij het aanbieden van goederen en diensten (en daar vallen websites ook onder). Daarom is digitale toegankelijkheid ontzettend belangrijk, en daarbij ook nog eens verplicht voor de (semi-)overheid.

In onze samenleving zijn het internet en computers onmisbaar. En veel mensen willen dat ook helemaal niet missen! Echter heeft één op de acht Nederlanders te maken met een langdurige fysieke, psychische, verstandelijke, intellectuele of zintuiglijke beperking. In Nederland willen we dat onze openbare voorzieningen toegankelijk zijn voor ieder mens. Want iedereen heeft het recht om als ieder ander mee te doen in de maatschappij. Vanzelfsprekend, vind ik.

Websites die goed in elkaar zitten, kunnen door iedereen worden gebruikt. En dat is precies waar ik me sterk voor maak bij GRRR.

Vaak wordt gedacht dat het toegankelijk maken van een website vooral een taak is voor webdevelopers. Maar iedereen kan bijdragen aan een toegankelijke en inclusieve website.

Wil je weten hoe? Lees verder op de website van Frankwatching en leer van praktische tips van Michèle. De illustraties zijn gemaakt door GRRR-collega Katie Bogdanska.