Digitale Toegankelijkheid Quickscan

KNA JJI IDT EWL GEOD LZEEN?*

Natuurlijk wil je dat je website toegankelijk is voor iedereen. Wist je al dat 26% van de webgebruikers een beperking heeft? En dat is niet alles. Als je echt staat voor inclusie, wil je dat je website ook toegankelijk is voor die 62% die heeft moeite met het gebruik van je product.

 

Vanaf 23 september is het wettelijk verplicht om 100% van je websitebezoekers een toegankelijke website te bieden. 

Dit is niet alleen belangrijk voor bezoekers met een beperking: onderzoek toont aan dat toegankelijke websites voor iederéén gebruiksvriendelijker zijn, op alle devices goed werken én beter presteren in zoekmachines en voice assistants

 

Hoe toegankelijk is jouw website?

Voldoen aan de richtlijnen voor toegankelijkheid is een belangrijke basisvoorwaarde voor een website die door iedereen kan worden gebruikt. Maar om bezoekers met een beperking een optimale gebruikservaring te kunnen bieden is meer nodig. 

GRRR ontwikkelde een quickscan waarmee we de belangrijkste onderwerpen introduceren en de toegankelijkheid van een website op een aantal punten onder de loep nemen:

  • Techniek en functionele bruikbaarheid (WCAG)
  • Ontwerp / UX & gebruiksvriendelijkheid
  • Content & copy (leesbaarheid / begrip)
  • Aansluiting bij doelgroepen die afwijken van ‘het gemiddelde’

De quickscan geeft praktische adviezen waar je vervolgens mee aan de slag kunt. Om de quickscan te testen en te verbeteren bieden we voor een beperkte periode aan om de scan gratis uit te laten voeren. 

Schrijf je in voor de quickscan