David pakt ze in bij Museum Next tech

Voorkom hoofdpijn, maak het modulair

Als beheerder van een publieke instelling of museum wil je een website die altijd toegankelijk is en supergoed werkt. En dat hij lang meegaat natuurlijk. Ook als je later dingen aanpast.

Dat deze voorwaarden niet vanzelfsprekend zijn, daar kun jij vast over meepraten. En David ook. Als Head of Tech bij GRRR zorgt David ervoor dat websites van onze klanten het doen en blijven doen. Naar aanleiding van ons werk voor Stedelijk Museum Amsterdam was de internationale  topconferentie MuseumNext Tech benieuwd geraakt naar onze manier van online ontwikkelen. Hun vraag aan David: wat is je geheim?

<tromgeroffel> <ratatatatat> …….. maak het modulair!

En ja, de naam zegt het al een beetje; modulair ontwikkelen is het opbouwen van een website uit kleinere onderdelen die los ook functioneren. Nog te vaak ziet hij websites die als een monolitische moloch zijn opgebouwd. En dat geeft op den duur problemen.

Meer microservices

Als alternatief voor zo’n monolitische moloch pleitte David bij MuseumNext dus juist voor microservices. En mocht je de voordelen hiervan niet direct van hem aannemen; Netflix is er ook een groot voorstander van, om maar een bedrijf te noemen. Aan de hand van epische schilderijen, Zwitserse zakmessen en bestek legde hij vervolgens uit wat microservices zijn en hoe je je werkproces zo inricht dat jij ook deze manier gaat bouwen.

Meer weten over toekomstbestendige websites?

David deelt graag zijn visie daarover. Bel hem op 020 – 320 7708 of mail via david@grrr.nl.

 

p.s. hier vind je David’s sheets. Zowel in keynote als in pdf. Die keynote is namelijk nogal groot, maar check die transities 🤩.