GRRR wint Dutch Interactive Award (DIA Awards) met SpangaS 🎉

Wat de jury zegt over GRRR's werk voor SpangaS 🏆

“Hoe stel je content beschikbaar voor een trouwe, maar tegelijkertijd media gevoelige doelgroep van 8 tot 10 jaar oud? Spangas slaagt erin om de brug te slaan tussen interessante content en haar kijkers door hen een eerste social media ervaring te bieden. In een veilige omgeving waarbij de kracht in de eenvoud zit. jongeren komen 3x per week terug, zoeken de interactie en blijven vervolgens gemiddeld een kleine 10 minuten per keer geëngageerd.

De jury spreekt haar waardering uit voor het feit dat Spangas haar verantwoordelijkheid pakt en met beperkte middelen er toch in slaagt om een groter maatschappelijke ontwikkeling (verantwoord social media gebruik onder jongeren) te adresseren.”

-De jury van de DIA awards 2019.

Sfeerbeelden van de uitreiking 👇

Het beste interactieve werk

De Dutch Interactive Awards (DIA) zijn de prijzen voor het beste interactieve online werk van Nederlandse digitale creatieve bureaus. De awards zijn sinds 2010 elk jaar uitgereikt. De winnaars worden aangekondigd tijdens een feestelijke prijsuitreiking.

De beste Nederlandse interactieve cases werden dit jaar uitgereikt tijdens de tiende editie van de Dutch Interactive Awards. In een volle en bruisende Beurs van Berlage in het centrum van Amsterdam ontvingen de winnaars de Dutch Interactive Awards van presentator Gerrit Heijkoop.

Een website voor kinderen die zowel populair als veilig is

Om de felbegeerde DIA award te winnen kunnen bureaus en andere makers hun cases indienen. Deze worden beoordeeld door een onafhankelijke jury bestaande uit experts uit de creatieve industrie. Zij beoordelen op concept, design en UX, resultaat en optimalisatie.

Dit jaar had de jury haar handen vol aan het beoordelen van meer dan driehonderd inzendingen door 113 bureaus. Tachtig genomineerde cases verdeeld in veertien categorieën  hebben geresulteerd in veertien van Gouden en Zilveren awards.

Samen met onze partner en opdrachtgever KRO-NCRV, is GRRR enorm trots dat we in dit sterke deelnemersveld deze DIA award hebben gewonnen. We zijn blij dat de jury onze strategische insteek om een website te maken die zowel populair is als veilig voor kinderen herkend en beloond is. Wil je meer weten over hoe we het SpangaS project hebben aangepakt? Check onze case.