Ye! Community

yecommunity.com

Wereldwijde ondersteuning voor jonge ondernemers in opkomende markten

Connecting people

Ye! Community is een initiatief dat is opricht met als doel om jeugdwerkloosheid wereldwijd te bestrijden. Het is een community die jonge ondernemers samenbrengt met coaches, tips en elkaar. Grrr was vanaf het prilste begin aangesloten bij dit nieuwe initiatief van de bekende onderneemster Jeroo Billimoria specialiteit is het opschalen van NGO’s, ze doet dit bijvoorbeeld met groot succes voor Child and Youth Finance International (CYFI). Een organisatie die fungeert als sparringpartner voor overheden, de Verenigde Naties en de G20 top, als het gaat om de economische ontwikkeling van jongeren.

 

Service Design aanpak

Grrr leidde diverse strategie sessies en assisteerde in een uitgebreide onderzoeksfase waarin we iteratief te werk gingen. We legden contact met (potentiële) eindgebruikers over de hele wereld om ideeën te testen en deze door te ontwikkelen. Vanuit deze basis waren we in staat om de service en het merk verder uit te bouwen. We gebruikte daarvoor de methodiek van Service Design. Het merk staat voor verbindingen en beweging. We maakten een eigen lettertype, iconentaal en meer. Grrr blijft werken voor Ye! Community, in de zomer van 2017 leverden we een nieuwe functionaliteit op voor de website die gebruikers beter op de hoogte houdt van elkaars activiteiten. Ter viering waren Grrr en Ye! Community door AEX Amsterdam uitgenodigd om de Amsterdamse Effectenbeurs te openen.

Ye Community logo

Design research

We hebben interviews gedaan met jonge ondernemers in verschillende Afrikaanse en Aziatische landen. Daarmee hebben we de ideeën van de opdrachtgever kunnen aanscherpen en prioriteren. Zo hebben we een complex onderdeel geschrapt waar beoogde eindgebruikers nauwelijks behoefte aan bleken te hebben en konden we de beschikbare tijd steken in echt waardevolle functionaliteit.

Mobile first

Mobiele telefoons zijn het dominante en meestgebruikte middel voor internettoegang in ontwikkelingslanden. Uit onderzoek bleek ook dat een stabiele internet verbinding minder vanzelfsprekend is dan we gewend zijn en dat exotische browsers veel worden gebruikt in exotische oorden.

Daarom ontwikkelden we YE! primair voor smartphones. Bijkomend voordeel is dat het eindresultaat eenvoudiger wordt omdat het kleine scherm verminderen van functionaliteiten afdwingt.

Screenshot Ye Community homepage

Globale scope

Ye!Community is een internationaal netwerk dat zich ten doel stelt om voor iedereen ter wereld zijn diensten aan te bieden. De website wordt daarom aan gebruikers zowel in het Engels als Arabisch aangeboden. Grrr verzorgde het ontwerp en ontwikkeling van deze meertalige functionaliteit. Een website met Arabisch schrift vergt ook qua design de nodige aanpassingen omdat het schrift van rechts naar links loopt.

Samen sterk

Ye! Community groeit, en doordat zij steeds groter wordt, krijgen zij ruimte om ook intern aan doorontwikkeling te werken.

Hun interne web developers hebben de ruimte om zelf aanpassingen te doen en features te ontwikkelen. Wij doen kwaliteitscontrole, code review en waarborgen de koers die we 3 jaar geleden hebben gekozen.

Een prettige samenwerking die beide partijen flexibeler maakt.

Screenshot Ye Community coaching pagina