De Slimste Mens ging voor inclusie en betrok een breder publiek

Sinds 2020 werken we aan het vernieuwen en verbeteren van de ‘De Slimste Mens’-app, met inclusiviteit als de belangrijkste focus in de meest recente update. Inclusieve websites en apps kunnen namelijk een wereld van verschil maken in de digitale interacties van de 300.000 Nederlanders met een visuele beperking.

In reactie hierop hebben we ‘De Slimste Thuis’ geïntroduceerd als een nieuw spelelement in de ‘De Slimste Mens’-app. Deze toevoeging biedt een nieuwe spelervaring, waarbij antwoorden nu kunnen worden ingesproken in plaats van getypt. Hierdoor wordt het mogelijk voor mensen met een visuele beperking om deel te nemen aan het spel.

We hebben het spelelement grondig getest door een WCAG-audit te laten uitvoeren door Stichting Appt. Hierdoor konden we eventuele verbeteringen doorvoeren en de inclusiviteit van het spel verzekeren. We behaalden indrukwekkende resultaten vanaf de lancering in april 2023 tot het einde van het zomerseizoen in augustus 2023, met meer dan 321.500 gestarte spellen en 1,36 miljoen gespeelde rondes!

Benieuwd naar meer details? We hebben eerder een artikel geschreven over ‘hoe een toegankelijke website zorgt voor een soepele gebruikerservaring‘.