Snel opschalen in een nieuwe markt

We ontwierpen de website voor dit internationale netwerk van laadstations voor elektrische auto’s. Door middel van onze ontwerp en technische skills wisten wij het verhaal van deze jonge onderneming drastisch te versimpelen.

Fastned bestaat sinds 2013 en had eind 2015 al meer tankstations aan de snelweg dan Shell. Zo bouwen ze razendsnel toe naar hun doel om 1000 snellaadstations op A-locaties te realiseren waar alle elektrische auto’s kunnen laden. Met uitsluitend stroom van zon en wind. Zo zorgt Fastned dat elektrische rijders nooit met een lege accu hoeven te staan. We zijn super trots dat we onderdeel zijn van deze revolutie.

 

Een nieuwe elektrische auto stoot gedurende zijn leven drie keer minder CO2 uit dan een vergelijkbare benzine- of dieselversie. Dat blijkt uit een vrijwel allesomvattende studie naar de levenscyclus van auto’s.

De Volkskrant, 20 april 2020

We kijken terug op een half jaar waarin de groei in omzet, volume en klanten exponentieel blijft toenemen.

Michiel Langezaal, CEO Fastned
GRRR hielp scaleup Fastned met een een groot verhaal eenvoudig vertellen

Super simpel

Samen met Fastned maakten wij de overstap naar elektrisch rijden zo eenvoudig mogelijk.

Fastned kreeg van ons een rijk uitgerust CMS waar de eindredactie zelf pagina’s kan vormgeven aan de hand van door ons ontworpen uitingsvormen. Het eindresultaat is een flexibele website waar Fastned veel controle heeft maar ook zonder ontwerpers hele mooie dingen kan maken.

We zijn er daarnaast in geslaagd de website te koppelen met systemen die Fastned al in gebruik had, zoals MailChimp, ZenDesk, Zopim Chat en Pipedrive. Automatisering hiervan neemt een hoop dubbel werk weg voor de content managers.

Het resultaat is een website en een app die uitblinken in gebruiksvriendelijkheid en eenvoud.

Huisstijl Fastend

Een heldere illustratie stijl

We verrijkten de Fastned huisstijl met iconische illustraties. Deze worden op de website toegepast en zijn ook geschikt voor drukwerk.

fastned illustraties

We horen prachtige bedragen. Ik denk dat de markt fors zal groeien. Veel partijen zijn ermee bezig. Er is een duidelijke trend te zien. Het is geen eendagsvlieg.

Joop Hessels, Executive Director DCM Green Bonds, ABN AMRO over groene obligaties

Community die groei mogelijk maakt met obligaties en locaties

We ontwikkelden voor Fastned een mijn-obligaties-omgeving. Een portal waar nieuwe en bestaande investeerders hun investeringen kunnen beheren en nieuwe investeringen kunnen doen. Hiermee bespaard Fastned manuren op de support-afdeling en op administratieve handelingen. Naar schatting levert dit een besparing op van meer dan 25%. Tijd die Fastned kan investeren om verdere groei mogelijk te maken.

Obligatie platform voor Fastned door GRRR

Vanuit alle hoeken is er enthousiasme om van electrisch rijden een succes te maken. Grondeigenaren, retail en horeca, projectontwikkelaars en steden en gemeenten willen graag helpen door te voorzien in locaties voor electrisch laden.

Een veelbelovende scaleup

 • 150%

  Omzet groei in het laatste kwartaal van 2019

 • 139%

  Stijging aantal klanten in Q4 2019

 • 54%

  Omzetstijging in Q3 2020

Ook een groot verhaal eenvoudig vertellen?

Mail of bel onze strateeg Jelmer Boomsma via 020 – 32 077 08.

 • Strategist

  Jelmer Boomsma