De Krakeling

krakeling.nl/

Website waar serieus kindertheater een podium krijgt

  • Digital Experiences

Kindertheater kan meer zijn dan grappen en grollen. De programmering van De Krakeling biedt een podium voor verhalen over pesten, global warming en seksualiteit. De Krakeling is al decennialang dé plek waar de top van Nederland zich presenteert en laat jaarlijks zo’n 40.000 kinderen en jongeren kennis maken met theater. Wij hielpen De Krakeling met hun nieuwe website, en bieden hen een nieuw podium voor alle voorstellingen.

Voor kinderen, maar niet kinderachtig

De Krakeling is een theater voor kinderen, maar niet geproduceerd of gespeeld door kinderen. Om dit helder weer te geven is ervoor gekozen de focus op de kwaliteit, variatie en specificaties van voorstellingen te leggen. Ouders en begeleiders kunnen zo direct zien welke genres wanneer spelen, voor welke leeftijden een voorstelling geschikt is en hoe lang deze zal duren. Zo kunnen zij de beste keuze maken voor hun kind, en krijgen theatergroepen ook de kans zich op hun best te presenteren.

Speelse details

Het kinderlijke aspect is discreet toegevoegd. We vonden het belangrijk om de website overall een gevoel van gemak en vriendelijkheid mee te geven, met speelse elementen zoals het menu. Reeds bestaande huisstijlelementen zijn wat gemoderniseerd en doorgevoerd op de website. De simpele navigatie en gebruiksvriendelijke filtering helpen je om te vinden wat je zoekt en eenvoudig keuzes te maken.