Ulrike Quade Company

ulrikequade.nl

Introductie van een nieuwe theatervorm

  • Brand Design

Beeldende kunst, moderne dans en theater

Ulrike Quade Company (UQC) maakt vernieuwend theater met poppen en zit flink in de lift. De nieuwe voorstelling Coco Chanel krijgt vijf sterren in de landelijke media, ze betrokken onlangs een nieuw pand en ook internationaal gooit het theatergezelschap, met optredens van Tjechië tot Colombia, hoge ogen. UQC is vernieuwend en lastig een hokje te plaatsen; een nieuwe theatervorm tussen beeldende kunst, moderne dans en theater.

GRRR verzorgde samen met Bas Koopmans de nieuwe huisstijl.

Fill in the gaps

Als je een voorstelling van Ulrike Quade bezoekt zul je merken dat je geprikkeld wordt om als toeschouwer ook een actieve rol aan te nemen. Je zult je voorstellingsvermogen en fantasie aan het werk zetten om het stuk goed te begrijpen en te ervaren. Geïnspireerd op de stukken van Ulrike Quade creëerden we animaties waarin we speels gebruik maken van afbrekingen en tussenruimte. Zo dagen we de kijker uit om zelf de gaten in te vullen.

We maakten een visuele stijl die een klassieke, strakke basis combineert met een brutale laag daar overheen. De visuele stijl leent elementen van beeldende kunst communicatie, we hopen daardoor een breder publiek dan een traditionele theaterposter te trekken. We passen de stijl toe op webdesign, animaties en video’s maar ook diverse posters, t-shirt ontwerpen en diverse andere producten in de nieuwe huisstijl.

What would Coco do?

Ulrike Quade Company heeft onderzoek en het delen van kennis hoog in het vaandel staan. Ze werken met grote instellingen als Theater de Munt (Brussel) en Nicole Beutler, maar wat nog meer aandacht verdient is de aandacht die door Ulrike Quade Company wordt besteed aan het betrekken van jong talent. Voor de voorstelling Coco Chanel werkt Ulrike Quade samen met een breed scala aan jonge makers. Via een serie reportages worden hun inspanningen gedeeld met het publiek.

Credits

Bas Koopmans werkte mee aan de Art Direction, Michiel Voet deed de fotografie.